Кога е най-благоприятният период за слагане на летни гуми?

Смяната на зимните гуми с летни е наложителна особено когато усетите, че температурите навън започват да се покачват.

Кога обаче е най-благоприятният период, през който да извършите замяната на автомобилните гуми – предстои да разберете в следващите няколко изречения.

Обикновено шофьорите се ръководят от правилото, че при покачване на градусите, най-често над 5 – то те трябва да заменят досегашните зимни с летни гуми в avtogumi.bg. Причината е, че зимните гуми се износват по-бързо от нагорещения асфалт и ако искате да ги използвате и през следващия зимен сезон – добре би било да ги смените навреме. У нас обаче съществува един промеждутък между зимата и пролетта, през който температурите през деня подсказват за „летни гуми“, а тези рано сутрин и вечер все още изискват „зимни гуми“. Как да постъпите?

Кога е най-благоприятният период за слагане на летни гуми?

Според последни данни – най-доброто решение, което можете да вземете е да смените гумите на колата си към края на месец Април. Тогава се смята, че пролетта окончателно е дошла и не се очакват заскрежени пътища рано сутрин или късно вечер. От друга страна вече се предлагат и много надеждни онлайн услуги, които могат да ви помогнат да смените зимните с летни гуми по всяко време. Една от тях е тази, предлагана на avtogumi.bg сайта. Освен, че при посещението му ще откриете изгодни цени на нови маркови летни гуми, можете да поръчате и смяната им от специалисти – по всяко време, когато ви е удобно. Това ще рече, че независимо дали сте у дома, а колата ви е в двора или пред блока, дори в офиса – можете да смените гумите си само с един клик на мишката. Удобно, нали?

Не пропускайте да посетите сайта за евтини летни гуми – avtogumi.bg още сега и да научите повече подробности по темата.