Авто новини: Жените пилоти във Формула 1

Повечето господа смятат, че правото да седнат зад волана изконно принадлежи на силния пол. Все по-често в авто новините на nastarta.com можете да прочетете за достиженията на професионални жени шофьори и дори много успешни състезателки. Пътят към първото място в каквото и да било, така и в автомобилния спорт не е лесен и среща с много противници.

Подобна дискриминационна реакция е предизвикало и желанието на Мария-Тереза де Филипс да започне да се състезава в автомобилни ралита.
„Директорът на състезанието ми каза, че единственият шлем, който една жена трябва да носи, е този във фризьорския салон.“ – споделя състезателката за първия, но и последния път, когато е била дескриминарана заради пола си.

Реално нейният дебют във високоскоростния спорт е започнал като че ли на шега след облог с братята й колко точно бърза може да бъде. Но по нейните стъпки тръгва и съименичката и Мария Волта, която през 2005 става пилот от Формула 1 като част от отбора на Маруся. За съжаление обаче, Маруся Волта претърпява тежък инцидент през 2012, по време на тест в правата линия на летище Дъксфорд, където испанката се блъска в спрял странично камион от поддръжката на Маруся. В следствие на инцидента Мария Волта губи едното си око и прекратява кариерата си, като до смъртта си през 2013г. се посвещава на безопасното шофиране по пътищата.
Авто новини: Жените пилоти във Формула 1
През 2014 година Сузи Волф седна като поредната дама пилот от Формула-1 като част от отбора на „Уилямс“ и взе участие в две Гран При сесии. За съжаление обаче през 2015 се появиха слухове, че въпреки обещаващата си кариера на тест пилот, Сузи Волф обмисля да се откаже от амбициите си за състезания във Формула-1, защото не вижда реален шанс това да се случи в близко бъдеще.

Независимо, че появата на жени в най-голямото рали състезание все още са епизодични, пътят към Формула-1 на дамите е проправен и е въпрос на време да се появи първата допусната до състезателната решетка жена. За да сте първите научили коя е тя, както и да бъдете непрекъснато в час с последните авто новини и полезна информация за всичко на четири колела постете nastarta.com – един от най-добрите онлайн информационни статии за автомобили и всичко свързано с тях.