Безпилотните автомобили в автокъщи.net

Чували ли сте за безпилотен автомобил? Днес автокъщи.net ще Ви запознае с тези чудати автомобили на бъдещето. Подобно чудо вече съществува и се очаква да бъде пуснато по пътищата от 2017 година. Според The Telegraph, цитиран от ’24 часа’, правителството на Великобритания дава 10 милиона лири награда за селищата, които се развиват като територия за тестване на тези безполотни автомобили.

Най-големите разработчици на тези автомобили за момента е научния екип за мобилна роботика в университета Оксфорд. Очаква се до 2017 година в Милтон Кейс да се движат около 100 безпилотни автомобила. Автомобилите ще бъдат със специални сензори, които избягват евентуални удари.

Има сведения, че най-много тестове на безпилотните автомобили са направени от интернет титана Google. Техния прототип е изминал над 800 000 километра в американските щатове Невада, Калифорния и Флорида. Скоро те дори приеха закони позволяващи движението на безпилотните автомобили.

Крайният срок за пускането на пазара на тези автомобили без водачи е 2017 година.Един от производителите на тези автомобили са фирмата Tesla. Нейният собственик Елън Мъск, обяви, че неговите автомобили се очаква да бъдат готови до 2016 година. Какъв огромен напредък в автомобилното строене, не мислите ли?

Ако сте запалени по скоростите и новите модели автомобили, не пропускайте да прочетете или споделите информация с автокъщи.net. Това е най-добрият портал за статии на тази тематика! Качеството на съдържанието за нас е на първо място, затова нашите статии се предпочитат пред другите в уеб пространството!